tisdag 20 november 2007

Text till församlingsbladet dec 2007

Till Församlingsblad december 2007
Ungdomsgruppen

-Jag kan! Jag kan! Ooooo…ahhh jag kommer inte på den. Mariana står bokstavligen och hoppar upp och ner. Hennes övriga lagmedlemmar verkar ta det med ro… Måns Zelmerlöw enkelt!

Ungdomsgruppen (SKUN = Svenska Kyrkans Unga i Nättraby) är hemma hos Anna (mig) inne på Trossö och passar på att tävla i musiktävlingen ”Dobidoo-Nättraby-Sing a Long”. Vardagsrummet är bokstavligen invaderat av två lag: det gröna och det svarta. Tävlingen innebär en härlig ljudvolym (sångglädje) inte minst då Carola eller Magnus Uggla dyker upp.

Vem kommer inte minnas det svarta lagets Maddes otroliga förmåga att hoppa upp ur soffan och försöka svara på alla frågor? Eller Max från det gröna laget som egentligen aldrig ville sätta sig utan ta upp kampen mot studsbollen Madde!?

Förutom ”Dobidoo-Nättraby-Sing a Long” ägnade vi kvällen åt att fika tillsammans. Eller ja fika och fika, det kan nästan ses som ett muffinsexperiment utfört på människorJ De Muffins som ”bara” fick dumle och smet i sig var helt okej. Däremot de som innehöll en blandning av: äpple/kanel, chokladpraliner, geléhallon och dumle kanske var lite mindre okej, men absolut värt att provaJ


Andra tisdagskvällar med SKUN har vi haft Marianas kväll, tjej- o grabbkväll, baka pizza, pyssel, massage. Aktiviteter som kommer längre fram i höst/vinter är bio, luciaträningar med tillhörande Luciatåg, julmys och en resa till Köpenhamn. Terminens schema sätter inte vem som helst utan vi själva i gruppen första träffen för terminen.

Under kvällarna med SKUN springer tiden fort iväg. Just denna kväll med besök på Trossö var vi tvungna att hinna med bussen tillbaka till Nättraby, vilket gick alldeles lysande efter lite spring i benenJ Tack allihop för en jättetrevlig kväll!

Inga kommentarer: